Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

08.04.2024r. -  12.04.2024r.

Dzień tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

bułka z ziarnami, masło, dżem, ser żółty, ogórek, sałata, jabłko,

 

 

 

 

 

herbata z cytryną i miodem, kakao

 

 

335,86 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

Rosół z makaronem z przepiórczych jaj (marchew, pietruszka, seler),

 

Kurczak gotowany, ziemniaki, surówka z białej kapusty,

 

 

kompot wieloowocowy

 

511,20 kcal

 

Alergeny*: 2,5,6,8,10

Chlebek żytni z masłem i twarożkiem,

banan

 

 

 

 

 

herbata z cytryną i miodem

 

 

280,86 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

WTOREK

Owsianka na mleku,

 

chleb wieloziarnisty, masło, pasztecik, pomidor, banan

 

 

 

 

 

 

 

 herbata z cytryną i miodem

 

 

254,00 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

Zupa pomidorowa z mieszanym ryżem i świeżymi pomidorami (marchew, pietruszka, seler), 

 

schab pieczony w sosie, kopytka, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka z sosem na bazie oliwy,

 

 

kompot wieloowocowy

594,80 kcal

 

 

 

Alergeny*: 2,5,6,8,10

Budyń, chrupki kukurydziane,

gruszka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

herbata z cytryną i miodem

 

160,46 kcal

 

Alergeny*: 1,6,7

ŚRODA

Bułka żytnia z masłem, szynka, pomidor, sałata,

 

winogron

 

 

 

 

 

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa

342,56 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

Krupnik z kaszą jęczmienną (marchew, pietruszka, seler),

 

ryba panierowana z bułce razowej, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłuszka,

 

 

kompot wieloowocowy

567,90 kcal

 

 

Alergeny*: 2,3,5,6,8,10

Kiełbaska pieczona z chlebkiem

 

słonecznik

 

 

 

 

 

Herbata z cytryną

 

204,86 kcal

 

Alergeny*: 1,6,7,10

CZWARTEK

Kasza manna na mleku,

 

bułka żytnia, masło, jajecznica, banan,

 

 

 

 

 

 

herbata z cytryną i miodem

 

 

254,00 kcal

Alergeny*: 1,2,6,7,10

Zupa ogórkowa z ziemniakami (marchew, pietruszka, seler),

 

pulpety mięsne w sosie pomidorowym, kasza gryczana, surówka z kapusty czerwonej, jabłkiem, cebulą, marchewką,

 

 

kompot wieloowocowy

474,70 kcal

 

 

Alergeny*: 2,5,6,8,10

Koktajl: jogurt naturalny, truskawki, wafle ryżowe, pestki dyni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

194,70 kcal

Alergeny*: 1,6,7

PIĄTEK

Płatki jęczmienne na mleku,

 

chleb żytni z masłem, serek topiony, papryka, winogron,

 

 

 

 

herbata z cytryną i miodem

357,86 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

Barszcz ukraiński z ziemniakami (marchew, pietruszka, buraki),

 

Zapiekanka z ryżem i jabłkami z cynamonem

 

 

kompot wieloowocowy

588,70 kcal

 

Alergeny*: 2,5,6,8,10

Bułeczka maślana

banan

 

 

 

 

 

 

 

herbata owocowa

280,86 kcal

Alergeny*: 1,6,7

*Alergeny w żywności (podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione poniżej substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. płatki, otręby, granola, suszone owoce, herbaty, wędliny, przyprawy, kakao) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Alergeny:

  1. Zboża zawierające GLUTEN (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) i produkty pochodne,
  2. JAJKA i produkty pochodne,
  3. RYBY i produkty pochodne,
  4. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne,
  5. SOJA i produkty pochodne,
  6. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
  7. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje) i produkty pochodne,
  8. SELER zwyczajny i produkty pochodne,
  9. GORCZYCA i produkty pochodne,
  10. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne,
  11. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2,
  12. ŁUBIN i produkty pochodne,

Szczegółowe receptury posiłków znajdują się do wglądu u intendentki

15.04.2024r. -  19.04.2024r.

Dzień tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Owsianka na mleku,

 

chleb wieloziarnisty, masło, szynka, sałata, papryka, jabłko,

 

 

 

herbata z cytryną i miodem

396,86 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

Zupa z kapusty młodej z kiełbaską (marchew, pietruszka, seler),

 

Naleśniki z serem i dżemem

 

 

 

kompot wieloowocowy

603,50 kcal

Alergeny*: 2,5,6,8,10

Grahamka z serem żółtym, sałatą, ogórkiem zielonym,

banan

 

 

 

 

 

kakao z mlekiem

259,00 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

WTOREK

Kasza manna na mleku,

 

chleb żytni, masło, pasta z jajka, papryka, banan,

 

 

 

 

herbata z cytryną i miodem

295,66 kcal

Alergeny*: 1,2,6,7,10

Zupa porowa z ryżem,

 

schab pieczony z ziemniakami, sałata z sosem winegret,

 

 

kompot wieloowocowy

560,00 kcal

 

 

Alergeny*: 2,5,6,8,10

Serek homogenizowany własnego wyrobu (ser biały i jogurt naturalny), wafle wielozbożowe

Jabłko

 

 

 

 

225,60 kcal

 

Alergeny*: 1,6,7

ŚRODA

Bułka żytnia, wędlina, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, dżem, winogron,

 

 

 

 

 

herbata z cytryną i miodem, kakao na mleku

334,86 kcal

 

Alergeny*: 1,6,7,10

Zupa fasolowa z ziemniakami (marchew, pietruszka, seler),

 

spaghetti z makaronem razowym,  posypane serem

 

 

kompot wieloowocowy

495,40 kcal

 

Alergeny*: 2,5,6,8,10

Wafle ryżowe,

gruszka

 

 

 

 

 

 

kawa zbożowa na mleku

 

199,00 kcal

Alergeny*: 1,6,7

CZWARTEK

Płatki kukurydziane na mleku,

 

chleb żytni, masło, wędlina, sałata, ogórek kiszony, pestki dyni,

 

 

 

 

 

 

herbata z cytryną i miodem

404,86 kcal

 

Alergeny*: 1,6,7,10

Zupa jarzynowa z ziemniakami (marchew, pietruszka, seler),

 

pierś z kurczaka w sosie koperkowym, kasza jęczmienna perłowa, surówka z kapusty pekińskiej,

 

 

 

kompot wieloowocowy

464,30 kcal

 

 

Alergeny*: 2,5,6,8,10

Chałka z masłem i dżemem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kakao na mleku

 

 

203,00 kcal

Alergeny*: 1,6,7

PIĄTEK

grahamka, masło, twarożek, szczypiorek, papryka, gruszka,

 

 

 

 

 

herbata z cytryną i miodem, Kawa zbożowa na mleku

274,80 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

Zupa pomidorowa z makaronem razowym (marchew, pietruszka, seler),

 

ryba panierowana, ziemniaki, surówka wielowarzywna,

 

kompot wieloowocowy

590,10 kcal

 

 

Alergeny*: 2,3,5,6,8,10

Ciasto marchewkowe

 

 

 

 

 

herbata owocowa

 

 

 

226,86 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

 

*Alergeny w żywności (podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione poniżej substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. płatki, otręby, granola, suszone owoce, herbaty, wędliny, przyprawy, kakao) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Alergeny:

  1. Zboża zawierające GLUTEN (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) i produkty pochodne,
  2. JAJKA i produkty pochodne,
  3. RYBY i produkty pochodne,
  4. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne,
  5. SOJA i produkty pochodne,
  6. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
  7. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje) i produkty pochodne,
  8. SELER zwyczajny i produkty pochodne,
  9. GORCZYCA i produkty pochodne,
  10. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne,
  11. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2,
  12. ŁUBIN i produkty pochodne,

Szczegółowe receptury posiłków znajdują się do wglądu u intendentki

 

 

22.04.2024r. -  26.04.2024r.

Dzień tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Owsianka na mleku

 

chleb wieloziarnisty z masłem, szynką, sałatą i świeżym ogórkiem

 

jabłko

 

 

 

 

 herbata z cytryną i miodem

386,86 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

Zupa grochowa z ziemniakami (marchew, pietruszka, seler, majeranek),

 

 

Racuchy z jabłkiem

 

 

 

 

kompot wieloowocowy

483,8 kcal

 

Alergeny*: 2,5,6,8,10

Koktajl: truskawki, jogurt naturalny z granolą

 

 

 

 

 

 

 

 

 

185,70 kcal

Alergeny*: 1,6,7

WTOREK

Grahamka, masło, twarożek z jogurtem naturalnym, ogórek kwaszony, pomidor,

 

gruszka

 

 

 

 

 

 

 

herbata z cytryną i miodem

238,86 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

Barszcz czerwony z makaronem (marchew, pietruszka, seler)

 

 

 Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki

 

 

kompot wieloowocowy

452,2 kcal

 

 

 

 

Alergeny*: 2,5,6,8,10

Kasza manna na mleku z sokiem owocowym,

 

jabłko

 

 

 

 

 

 

 

 

herbata owocowa

231,36 kcal

Alergeny*: 1,6,7

ŚRODA

Płatki jęczmienne na mleku,

 

chleb żytni, masło, paróweczki z szynki, ketchup, jabłko

 

 

 

 

herbata z cytryną i miodem

 

406,86 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (marchew, pietruszka, seler),

 

gulasz mięsny z kluskami śląskimi  i surówką z marchewki i jabłka,

 

 

kompot wieloowocowy

462,20 kcal

 

 

Alergeny*: 2,5,6,8,10

Chleb wieloziarnisty z masłem z musem owocowym,

 

 

 

 

 

 

 

kawa zbożowa z mlekiem i miodem

233,00 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

CZWARTEK

Kasza jaglana na mleku z cynamonem,

 

Bułka żytnia, masło,dżem, ser żółty, sałata, ogórek świeży,

 

winogron

 

 

herbata z cytryną i miodem

 

400,06 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

Zupa pomidorowa z makaronem razowym (marchew, pietruszka, seler),

 

ryba, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej,

 

 

 

 

kompot wieloowocowy

590,10 kcal

 

Alergeny*: 2,3,5,6,8,10

Rogalik maślany z masłem

 

banan

 

 

 

 

 

 

 

 

Kakao

299,00 kcal

Alergeny*: 1,6,7

PIĄTEK

Bułka żytnia, twarożek ze szczypiorkiem, masło, pomidor, rzodkiewka, winogron

 

 

 

 

 

herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa

285,86 kcal

Alergeny*: 1,6,7,10

Żurek z ziemniakami i jajkiem (marchew, pietruszka, seler),

 

pierogi leniwe z cynamonem,

 

 

kompot wieloowocowy z miodem

532,30 kcal

Alergeny*: 2,5,6,8,10

Banan, orzechy,

 

 

 

 

 

 

kakao naturalne z mlekiem i miodem

215,00 kcal

Alergeny*: 1,6,7

*Alergeny w żywności (podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione poniżej substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. płatki, otręby, granola, suszone owoce, herbaty, wędliny, przyprawy, kakao) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Alergeny:

  1. Zboża zawierające GLUTEN (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) i produkty pochodne,
  2. JAJKA i produkty pochodne,
  3. RYBY i produkty pochodne,
  4. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne,
  5. SOJA i produkty pochodne,
  6. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
  7. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje) i produkty pochodne,
  8. SELER zwyczajny i produkty pochodne,
  9. GORCZYCA i produkty pochodne,
  10. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne,
  11. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2,
  12. ŁUBIN i produkty pochodne,

Szczegółowe receptury posiłków znajdują się do wglądu u intendentki