KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja

INFORMACJA DLA RODZICÓW O REKRUTACJI NA ROK SZKOLNY 2021/2022

  • Od 10 lutego do 10 marca 2021r. - przyjmowanie wniosków o przyjęcie do przedszkola nowych dzieci;
  • W dniu 16 marca 2021r. – podanie do publicznej wiadomości listy dzieci zakwalifikowanych i niezakwalifikowanych w postępowaniu rekrutacyjnym;
  • Od 17 marca do 23 marca 2021r. - potwierdzenie przez rodzica kandydata woli przyjęcia w postaci pisemnego oświadczenia;
  • Do 24 marca 2021r. – podanie do publicznej wiadomości listy dzieci przyjętych i nieprzyjętych do przedszkola;
  • Od 25 maja do 1 czerwca 2021r.- przyjmowanie wniosków w uzupełniającym postępowaniu rekrutacyjnym;
  • Od 1 do 4 czerwca 2021r. - składanie przez rodziców „Deklaracji dotyczącej korzystania ze świadczeń udzielanych dziecku przez przedszkole w roku szkolnym 2021/2022”. Niezłożenie deklaracji skutkuje skreśleniem dziecka z listy przyjętych.
    wniosek do pobrania