KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Warsztat „Biblioteka – dom książek – zapoznanie z zawodem bibliotekarza” w ramach projektu „Mimo upływu lat czyta cały świat"

8 października 2020r. w ramach realizacji projektu „Mimo upływy lat czyta cały świat” dofinansowanego z programu Działaj Lokalnie Polsko Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce oraz Stowarzyszenie Dobroczynne „Razem”, wszystkie grupy przedszkolne wzięły udział w warsztatach pt. „Biblioteka – dom książek – zapoznanie z zawodem bibliotekarza”. Ze względu na stan epidemii nie możliwe były bezpośrednie odwiedziny naszych przedszkolaków w Bibliotece Publicznej Miasta i Gminy Zelów, dlatego dzięki uprzejmości pracowników zelowskiej biblioteki, którzy nagrali dla naszej placówki film prezentujący naszą bibliotekę w całej okazałości Przedszkolaki zobaczyły wszystkie pomieszczenia, poszczególne działy, takie jak archiwum, sekcję z książkami dla dorosłych, lekturami szkolnymi oraz działem dziecięcym. Pani prowadząca przeczytała wiersze o zwierzętach oraz wiersz – apel książek o to, aby je szanować. Wszystkie przedszkolaki w skupieniu oglądały prezentowany film w swoich klasach , a na koniec biły brawo, na znak, że bardzo im się podobało.