KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kubusiowi Przyjaciele Natury

W tym roku szkolnym nasze przedszkole wzięło udział w XIII edycji ogólnopolskiego programu „Kubusiowi Przyjaciele Natury” organizowanego przez markę Kubuś. W realizacji programu „Kubusiowi przyjaciele natury” wzięła udział grupa Motylki. Podczas realizacji programu przeprowadzono zajęcia o tematyce ekologicznej i przyrodniczej na podstawie otrzymanych bezpłatnie materiałów edukacyjnych. Jego celem była proekologiczna edukacja dzieci i zachęcenie je do ruchu już od najmłodszych lat. W tym roku dzieci uczyły się troszczyć o środowisko naturalne, poznały podstawowe zasady ekologii i dowiedziały się, dlaczego warto jeść owoce i warzywa oraz poznały korzyści płynące z ruchu. Podczas realizacji programu dowiedziały się, co oznacza zdrowe odżywianie, dlaczego powietrze jest ważne i jak należy walczyć ze smogiem, jaki wpływ na naturę ma człowiek i co to znaczy być eko-, nauczyły się rozpoznawać materiał z jakiego zrobiony jest dany przedmiot i jak segregować odpady. Dzięki udziałowi w programie przedszkole nabyło prawo do posługiwania się Certyfikatem „Kubusiowi Przyjaciele Natury".