KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Obchody Ogólnopolskiego Dnia Przedszkolaka

20 września 2021r. w przedszkolu obchodziliśmy Dzień Przedszkolaka. W tym roku z okazji tego święta zainicjowano wysłanie kartek do przedszkoli działających w Gminie Zelów. Jednak główna uroczystość odbyła się w ogrodzie przedszkolnym. Dzieci rozpoczęły świętowanie od zaśpiewania piosenki „Przedszkole drugi dom" i wystrzeleniem konfetti. Przedszkolaki razem wspólnie się bawiły podziwiając wystawę starych samochodów, a następnie mogły uczestniczyć w festiwalu kolorów. Nasze świętowanie zakończyło się spotkaniem z alpakami. W tym dniu nasze przedszkole odwiedzili: Burmistrz Zelowa, Sekretarz Miasta, Radny Rady Miejskiej w Zelowie Tomasz Kamola reprezentujący Stowarzyszenie pojazdów zabytkowych STARE TŁOKI, strażacy z JOT OSP Zelów, KSRG OSP Pożdżenice, OSP Bocianicha  oraz HIPPER - oddział Zelów. Swojego starego kabrioletu użyczył nam Pan Robert Jaszczak. Dziękujemy  za piękne życzenia, przekazane słodkości, modele samochodów do składania i za odwiedziny: